dilluns, 3 de març del 2008

Emilio Calatayud

He escoltat un parell de cops els comentaris del Sr. Emilio Calatayud, un jutge de menors, pare i amb una filosofia particular d'entendre la vida i amb la qual crec fermament. Us recomano veure el vídeo que us enllaço aquí la primera part i la segona part i que deixa clar drets i deures dels pares i menors. És una persona clara en el que explica, que fa incís en temes realment complicats pel que fa a la família i les relacions que s'estableixen en ella. Una declaració de drets, però parla també d'obligacions que estableix el codi civil per a tots els membres d'una unitat familiar.
És cert que, per desgràcia, no existeixen manuals de formació familiar, tot i que hi ha moltes iniciatives per fomentar el coneixement de situacions per facilitar al pares i mares la seva tasca, també, com a educadors dels seus fills.
El sentireu parlar de tot això, però també de la realitat escolar, de la mateixa en que, fins i tot uns pares han agredit mestres i personal d'una escola, segons he pogut llegir avui, de com ha canviat el paper i la percepció de l'escola en la societat.
Prefereixo que us formeu vosaltres l'opinió sobre el que exposa aquest jutge, però segur què no us deixarà indiferents, ni als que som fills ni els que sou pares. No dubteu a deixar els comentaris sobre el que en penseu i podríem aprofitar el que tots aporteu sobre això.

1 comentari:

yourwinterwish ha dit...

No coneixia aquest magistrat,però ha estat una troballa molt bona. M'ha agradat molt com ha parlat aquest home. Els menors tenen forces drets, i encara se'n prenen més.
L'últim que m'ha passat és que un nen de 6 anys m'amenacés de denunciar-me per dir-li que es posés al final de la fila.

Amb el teu permís, ho he penjat al meu bloc per fer-ne una mica més de difusió.

Salut!