dilluns, 24 de març del 2008

Schnee!

Si em permeteu, utilitzo el mot en alemany per anomenar la neu (és per fer el títol una mica diferent i, segur, us haurà picat la curiositat). No és el primer cop que neva enguany, ni el primer escrit que la majoria de la comunitat de blocaires dediquem a aquest fenòmen meteorològic però, si us he de ser sincers, aquest cop havia perdut l'esperança de que caigués una altra nevada a La Seu. Havia nevat a tot arreu menys aquí! Malgrat llegir les previsions del temps a diari, on cada dia assenyalava que ens cauria un mantellet blanc de regal (no és cap crítica als meteoròlegs), aquest no arribava. És cert que això ha permés gaudir de bon temps tots aquests dies (malgrat el meu termòmetre intern estava molt baix per la tristor d'aquesta setmana santa on han marxat dos joves, una la coneixia, i era d'una qualitat humana excepcional (fins sempre Cris), l'altre noi no, però segur que se'l trobarà a faltar igualment.

Mentre païm tot això, m'alegra que hagi nevat, no només a La Seu, sinò a tot arreu, malgrat els problemes de circulació que això provoca (també n'hi ha a l'entrada de les grans ciutats a diari i no són atribuïbles a pluja o neu). Que nevi fort, sobretot a les muntanyes, i que faci el fred suficient per assegurar dies i dies d'aigua que evitin situacions rocambolesques com les que s'han viscut els darrers dies sobre transvassaments, "mesures puntuals", pèrdues d'aigua de canonades... tot això barrejat amb el terme "solidaritat". La veritat entenc aquest mot com a una altra cosa, sobretot quan som una regió on encara hi ha moltes mancances que no s'han solucionat i on volen emportar-se, perquè si, un dels tresors que tenim. Sincerament, prefereixo que nevi molt a haver d'expressar l'opinió i el regust que m'han deixat totes les manifestacions al respecte de "les mesures puntuals" i el circ que les ha envoltat. Penso, com ja deia en un altre article, que cal fer una mica més de reflexió prèvia, no haver de córrer amb mesures què, segons tots els experts, tampoc arribarien a temps.
Mentrestant, que nevi!

1 comentari:

yourwinterwish ha dit...

Com me n'alegro de que hagi caigut una bona nevada durant la meva absència. Quina llàstima que no l'hagi pogut veure.

Respecte al tema del que parles de l'aigua, he sentit sonar campanes últimament i es força indignant que envaeixin la propietat privada i ni tan sols diguin que estan fent quan se'ls enganxa "amb les mans a la massa". Com tu prefereixo que nevi, nevi i nevi i provoqui caos a les mesures provisionals que volen prendre.

Salut!