dissabte, 16 d’agost del 2008

Galicia, la darrera escapada (i IV)

Dia final de l'escapada, aquest cop sortim de terres gallegues i ens endinsem a Cantàbria, per passar la nostra darrera nit a Santillana del Mar. Abans, parem una estona a Santander, per visitar el Castell de la Madalena, seu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i el seu entorn. Sembla que el bon temps, per fi, ens ha acompanyat i gaudim d'estones de tranquilitat a la vora del mar mentre veiem tranquiles embarcacions dormitejant prop de la costa.

Decidim, seguint un consell que ens havien donat, d'anar a Cabárceno, una mena de Museu de la natura, segons ens deien. Vam arribar tard, ja estava tancat, però el que vam poder veure era impressionant: paisatges feréstecs, amb animals passejant per extenses zones acotades per a ells (vam poder veure elefants movent-se per allà com qui no vol la cosa!). Ens vam quedar amb les ganes d'accedir-hi, però un altre cop serà!

Per fer nit teníem una reserva en un hostal de Santillana del Mar. No em canso d'aquesta població, ja és el quart cop què hi he estat i hi tornaria sense dubtar. Si no fos per la munió de botigues i restaurants un es sent en plena edat mitjana vagant pels carrers empedrats i envoltats de cases fetes de pedra amb molta història que contar. Com sempre es descobreixen coses noves, aquest cop vam poder entrar al museu de la tortura (un s'arriba a espantar de tot el què és capaç d'elaborar el ser humà per "fer justícia"!!!), una col·lecció d'estris dedicats a aquest "negoci" que imperava a Europa, basicament, i què, encara ara, es desenvolupa en alguns països.


Avui tocava una nova excursió, però aquest cop cap a casa. Ara, ja en el sofà i havent menjat alguna cosa mentre miro el partit del Barça contra Boca Juniors, m'adono de com passa de ràpid el temps i espero poder digerir totes les sensacions, indrets descoberts, experiències... i aprofitar-les, així com les bones estones passades al costat dels companys de viatge.