dijous, 14 d’agost del 2008

Galicia, la darrera escapada (II)

Aquesta nit hem descansat a Malpica, prop de La Corunya, un poblet costaner força tranquil i que serà la base d'operacions de lasegona etapa del nostre viatge. El segon dia a Santiago va passar per un petit viatge a Vilagarcia de Arousa, a veure l'oceà, les rías, menjar una mica de peix, marisc, com no, i conèixer una mica els poblets del recorregut entre la ciutat del Xacobeo i Vilagarcia, seguint el recorregut que ens va elaborar el José Miguel, natural d'allí.

El verd de Galicia té una tonalitat especial, com aquella que va agafar la nostra ciutat i el seu entorn els mesos en que no va parar de ploure, però que nosaltres ells tenen de forma continuada.



Després, visita a la Illa d'Arousa, unida a la Península per un pont considerable. Força bonica la veritat, platges llargues i poc massificades i molt espai protegit de bosc per caminar i perdre-s'hi una estona. Per sort aquest dia ens va acompanyar força el temps!



Ahir, abans d'abandonar definitivament Santiago, vam fer una petita visita al Monte do Gozo, el lloc des d'on els pelegrins veuen, per primer cop, la silueta de la ciutat i la seva Catedral, el destí final del seu viatge. Durant el trajecte, com no, moltíssima gent realitzant el camí de l'apòstol segurament ja amb aquella sensació de què els faltava molt poc per arribar davant les portes de la ciutat que marca la fi del seu viatge.



Un cop a La Corunya, el nostre primer destí va ser la Torre d'Hèrcules, un far enorme construït el S. XVII sobre la base i aprofitant les estructures d'un d'anterior far aixecat pels romans. És força espectacular, així com tot el terreny que l'envolta. La visita a l'interior permetia, un cop a dalt, una vista privilegiada de la ciutat, el mar i el poder imaginar ser vigilant per uns moments, esperant que aparegués algun vaixell a la llunyania.



Avui ens toca visitar el casc antic de la ciutat, què tothom ens ha descrit com a molt recomanable, així com fer una miqueta de platja, també toca! Ja us aniré explicant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessants els teus viatges, la veritat és que si hagués de decidir-me entre el canal viajar o el teu blog de viatges no sé pas amb què em quedaria,jejeje.
La veritat és que dóna gust anar seguint el teu blog i veure que ho esteu passant molt i molt bé.
Ja ens aniràs explicant...
Una abraçada
LLuís