dilluns, 16 de febrer del 2009

Somnis

Bonica paraula. Normalment, quan es succeeixen mentre estàs despert, et fan veure possibles "realitats", algunes d'inassolibles, altres probables, algunes ben properes. Per desgràcia, aquelles que veiem més lluny són les que desitgem amb més força, aquelles on, per petita que sigui l'escletxa que et permet veure una miqueta de llum, t'hi aferres amb més força. Sovint podem caure en la desesperació en veure que aquestes fites no arriben, no s'aconsegueixen però, a mi, m'il·lumina la mirada el sol fet de pensar que, potser algun dia, pot passar. Sempre m'han dit que toco molt de peus a terra, se'm defineix com una persona racional, però us asseguro que aquestes estones, òbviament d'aquelles poques que passen quan estic sol, les agraeixo d'allò més. No em malinterpreteu, sóc enormement feliç amb la vida que porto, m'omple en gairebé tots els sentits, però com l'ésser humà sempre vol una mica més, em permeto algun moment de somiar despert i, com no, de somriure perquè si, perquè toca, perquè val la pena deixar-se anar de tant en tant (ni que sigui una miqueta) per transportar-te a una altra realitat, evadir-me per un moment. Molta gent em pregunta com, fent tantes coses, no m'estresso i arribo a tot arreu. Crec que moments com aquests en són la clau i, malgrat de vegades aquest somnis no es tornen realitat, les sensacions que provoquen fan que el sol fet que et passin per davant dels ulls valgui la pena, encara que algun cop et puguin portar a una reacció de desesperança, el poder "viure" encara que sigui a partir d'un petit viatge de la ment aquests moments, compensa de forma irrefutable aquest handicap. Benvinguts siguin, doncs, els somnis, aquelles persones que els viuen, senten i els intenten fer reals per aconseguir, que de tot el que ens envolta, se n'extregui un significat molt més enllà del que simplement perceben els nostres sentits i, sobretot, benvinguts siguin els actes i les persones que provoquen aquests somnis.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectacular.
Hi ha una frase que, pel que sigui, m'agrada molt: NO SOMIIS LA TEVA VIDA, VIU EL TEU SOMNI. Simplement desitjar-te que els teus somnis es facin realitat.

Núria ha dit...

Lluís!!! Desperta, que portes somiant des del 16 de febrer i ja no has escrit res més!!! ;)

Lluís Biosca ha dit...

Ja tens raó!! veig que em deu faltar inspiració! en tot cas sort que els demés sn teniu més que no pas jo!

Anònim ha dit...

tinc la meva frase lapidaria i la que m'ajuda a lluitar per al día a día i funciona;
"per realitzar un somni 1º cal actitud per sommiar,persistència, que ès la fè en el somni de cadascú".
Es bo sommiar i necessari i jo ho faig sovint,no ho deixis de fe mai és el nostre sentit de viure,als meus padrinets els hi dic,és necessari....i fantàstic

Sílvia T. ha dit...

Els somnis... també són un refugi per als qui tenim una vida que no és tal com ens haviem imaginat que seria, i que no tenim prou empenta o força per canviar les coses. De vegades, ens imaginem vivint altres situacions quan estem desperts o, mentre dormim, el nostre subconscient ens dóna un cop de mà i somiem una altra vida que ens agradaria tenir i això ens dóna una mica d'oxigen i d'il·lusió, però el cert és que quan "aterrem" novament a la realitat, la desesperança és gran.
Tot i així, penso que sort en tenim d'aquests moments que ens ajuden a tirar endavant. He de dir que alguns escrits d'aquest bloc i la música, sobre tot la música (algunes de les cançons són de les meves preferides de fa anys) m'han ajudat en alguns d'aquests moments.
Gràcies, Lluís.

Sílvia T. ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.