dimecres, 27 de maig del 2009

Un altre cap de setmana brutal

Hola a tots, realment fa molt de temps que no escrivia i, com ja vaig exposar en algun altre article, les excuses poden ser moltes! Francament vaig una mica liat, però sempre hauria de trobar un espai de temps per poder dedicar-me a expressar el què em passa pel cap. En fi, més val tard que mai diuen!!! Aquest cap de setmana es va celebrar la segona edició de l'Escanyabocs. En el seu moment crec que va ser una aposta encertada, la implicació de la gent ha estat brutal i el resultat s'ha traduït en molta gent participant i col·laborant, de fet, moltíssima. S'ha arribat als 700 participants i, per mantenir la tradició, jo n'era un d'ells. El cap de setmana va començar dijous, amb la projecció i explicació en la nit del viatger per part de la Lluïsa Silla de com es desenvoluparia la curs d'orientació. Malauradament, tot i estar apuntat, no la vaig poder fer ja que em va tocar complir en una altra banda, espero poder-la fer l'any vinent! Al matí de dissabte va tenir lloc el Tri Raid, amb una participació molt nombrosa malgrat el temps no va acabar d'acompanyar i feia témer una edició passada per aigua com la de l'any passat, de fet la gent ja parlava de "l'ofegabocs"!!! per la gran quantitat de litres que van caure el 2008. En tot cas vaig repetir la meva participació a la Vertical Quiri. Com he pogut assaborir en totes les proves que s'han desenvolupat durant dissabte i diumenge, l'ambient era extraordinari. La gent t'ajuda, et dóna consells, t'esperona... és impressionant. Enmig de tot això va arribar el moment de la sortida. Aplaudiments per tothom ja només sortir!!! Tot i haver-la fet l'any passat i recordar certs indrets, sempre descobria alguna cosa nova durant la pujada. El paisatge és espectacular, evidentment les vegades que aixecava el cap de terra! Poc a poc els minuts anaven passant, les pendents es feien més evidents i el cansament més palès. La típica rampa al bessó, unes ganes d'arribar brutals i, finalment, es comença a sentir en la llunyania un esquellot repicant. El cap diu "endavant!", les cames continuen fent aquell "vinga, un esforç més!" i, pas a pas, l'esquellot i els crits d'ànim dels organitzadors i gent que ja ha arribat es senten cada cop més a prop. "Qui fos a dalt ja...". Finalment, darrera ascensió, som 3 companys que hem trobat un ritme similiar. Un darrer esforç i, com les altres vegades que poses el cos a prova, una satisfacció indescriptible que t'envaeix a mesura que vas recuperant l'alè. Mirant el cronòmetre vaig veure que havia aconseguit millorar el temps de l'altra vegada. De baixada, comentaris amb tothom, ànims per la gent que encara pujava, resum de la jugada... tot plegat sensacions, que són el que queda i el que més agrada de recordar.

El diumenge vaig poder seguir tota la logística de la Pedalada i la Marxa Nòrdica. Com en el meu cas, els participants arribaven cansats però amb una brillantor especial als ulls, la d'haver-se superat, la de sentir-se bé.

Ho he fet en cada aparició, en cada escrit, però no em canso de donar les gràcies als clubs i a les persones que els formen per l'organització i el resultat, així com al David Vallvé, el Sergi Teba, el Ricard Parès, el Guti... i tots els membres de Tupedala, Centre Excursionista de Catalunya, XinoXano Orientació, CEFUC i UEU, així com a Grifone pel seu suport. A tots vosaltres moltes gràcies!!! He tornat a passar un cap de setmana brutal.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegro per la victoria, arribar a la meta no ho fa qualsevol.
Enhorabona per un altre objectiu aconseguit, ets un crack.
Quan tinguis un forat ja quedarem.
Susi

Anònim ha dit...

Convergència i Unió i els drets del poble palestí

El 14 de Maig el candidat de Convergència i Unió a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va assistir juntament amb altres destacats membres de la federació nacionalista a un sopar en què es commemorava la fundació de l’estat d’Israel. Segons el diari La Vanguardia, a aquest sopar hi van assistir diferents “simpatitzants amb la causa israeliana”. Partint de la base que en Ramon Tremosa és lliure d’assistir als actes que consideri, no podem evitar fer-vos una sèrie de preguntes:

- Per què no ha assistit Ramon Tremosa a cap dels actes organitzats per la Comunitat Palestina de Catalunya o per les diferents associacions de solidaritat amb Palestina?

- Per què no va assistir en Ramon Tremosa o cap membre de Convergència i Unió a la l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins celebrada a l’Ateneu Barcelonès?

- Ramon Tremosa recolza el dret a l’auto-determinació del poble palestí?

- Fa seves les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen el final de la ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?

- La postura de Ramon Tremosa representa a la de Convergència i Unió?

- Quina és la postura de Convergència i Unió respecte al dret a l’auto-determinació del poble palestí i les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen la fi de l’ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?

Si els dirigents de la federació nacionalista no són capaços de respondre a aquests interrogants després de la massacre de Gaza i de l’onada d’indignació que va recórrer la societat catalana, si no són capaços de dir, com està fent de forma reiterada Barack Obama, que les colònies israelianes a territori palestí són il·legals i que el poble palestí té el dret inalienable de dotar-se d’un estat sobirà, és que han perdut el contacte amb la realitat de la societat catalana i amb la realitat política internacional. Ha arribat l’hora de saber si Convergència i Unió respecte els drets humans i nacionals del poble palestí.

Atentament,

Xarxa d’Enllaç amb Palestina

(www.palestina.cat/info@xarxapalestina.org)

Lluís Biosca ha dit...

Doncs francament sempre agraeixo els comentaris però no sé què hi fa aquest aquí. Evidentment no s'identifica qui l'escriu, però crec que aquest no és el lloc més indicat. En tot cas es segueixen respectant totes les opinions encara que no tinguin res a veure ni de lluny amb l'escrit que jo hagi redactat.

Anònim ha dit...

Hola,

El comentari l'ha deixat un membre de la Xarxa d'enllaç amb Palestina. No el signa personalment per què és un escrit d'un col·lectiu. Per això al final del text és signa com a Xarxa d'enllaç amb Palestina. I per això és deixa la pàgina web i el correu electrònic.

No hi ha cap interés per l'anonimat. és una qüestió de procediments.

Cordialemnt

Lluís Biosca ha dit...

Bones, tot el que vulguis, segueixo sense entendre què hi fa en el meu bloc, ja que el normal és comentar els articles que s'hi escriuen.
Atentament

Anònim ha dit...

en tot cas, donat que ets un personatge públic de La Seu, i membre de CiU,estaria bé saber què penses de la qüetió que se't planteja. No només cal "opinar" sobre temes trascendentals com l'escanyabocs sino que si fas política pública )el teu cas) cal baixar a la terra i parlar de temes que afedten als ciutatdasns.
O és que no tens opinió? O a CiU es tenen una i tu una altra?

Lluís Biosca ha dit...

Bones, com podràs veure no acostumo a parlar de política en el meu bloc (suposant que l'hagis anat seguint). Com a molt vaig fer referència a alguns articles l'any passat amb el tema de la sequera, o algunes decisions a nivell de telefonia mòbil. Seria molt més llògic que tu creesis un bloc, hi exposessis la teva i jo hi fes un comentari al teu article que, com ja t'he dit en les dos anteriors intervencions, tu escriguis alguna cosa que no té absolutament res a veure amb el que jo he escrit. En el meu article exposo el que he sentit i viscut durant un cap de setmana d'activitats i felicito la gent que ho ha fet possible. res a veure amb el que tu exposes. Si ho vols, quedem personalment i t'exposo el que penso de qualsevol tema, però cara a cara, nom davant de nom.

Atentament

Sílvia T. ha dit...

Hola Lluís! He donat un cop d'ull al teu i bloc i... carai amb l'anònim!!! Però vaja, els que seguim el teu bloc ja sabem els temes que acostumes a tractar i si el seguim és perquè ens interessen els teus escrits. Així que... endavant!!!

Núria ha dit...

No m'imagino pas que en un escrit sobre floretes algun pare anònim em preguntés perquè el profe de socials va castigar el seu fill sense pati la setmana passada!!. Doncs el mateix, una cosa és la feina i l'altra és ls vida personal. Per un moment no sabia si havies pujat al Sant Quiri o al Sinaí...
Ara el tema de l'escrit original. L'Escanyabocs, amb tan sols 2 anys de vida, s'està consolidant com a una cosa molt sèria dins el món de l'esport de muntanya. Conec molta gent que hi ha participat i n'estan molt contents. La Vertical Quiri ja és un clàssic i el Triraid també. I tot perquè vivim en un lloc privilegiat que permet fer un munt d'activitats sense moure's del mateix centre de la ciutat. Quina sort que tenim...
Per cert, 21 de juny, Travessa de les 3 parròquies a Andorra. Per què no t'hi apuntes? 16 km, 1500 m de desnivell. És molt?, el Quim t'hi repta!!! I si és massa fort la Laia i jo farem la familiar...
I escriu, eh?